WOZ waarde opvragen

Waar kan je de WOZ waarde opvragen van jouw huis?

De WOZ waarde is openbaar en moet door gemeenten reeds zijn gepubliceerd. Echter staan ze nog niet allemaal op 1 website. Het grootste gedeelte van de WOZ waardes kan je opvragen via www.wozwaardeloket.nl . Staat jouw WOZ waarde hier niet tussen probeer het dan eens op: www.wozview.nl, www.watisdewozwaarde.nl, www.mijnwozwaarde.nl of www.knoop-woz.nl

woz waarde

No Cure= No pay. Waar worden ze van betaald?

De ontvangst van de WOZ-beschikking is voor velen een vervelend moment. Bezwaar maken kost echter tijd en soms geld, zeker als je een adviseur inschakelt of een taxatierapport laat opmaken. Er zijn in WOZ-land steeds meer adviseurs die hun diensten aanbieden op no-cure-no-pay-basis. De adviseur voert de procedure voor jou en uw kosten blijven beperkt tot het bedrag dat aan kosten voor rechtsbijstand wordt toegekend. Dit betekent dat, ongeacht de vraag of je wint of verliest, er voor jou geen kosten aan de procedure verbonden zijn. De adviseur zal extra zijn best doen, hij krijgt immers alleen betaald als hij de procedure wint!

WOZ waarde opvragen makkelijk en bezwaar maken niet moeilijk

Bezwaar maken tegen de WOZ-beschikking is niet moeilijk. Vaak kunt je zelfs digitaal bezwaar maken via de website van de gemeente. Als je echter op zoek moet naar (extra) gegevens of een taxatierapport nodig heeft om de bezwaren te onderbouwen, kan je het meestal niet alleen af.

Soms niet doen

Het is niet altijd verstandig een no-cure-no-pay- afspraak te maken. Bijvoorbeeld bij ingewikkelder zaken. In dat geval moet je óf zelf aan de bak óf iemand in de arm nemen die betaald word.

Na WOZ waarde opvragen bij de gemeente, Wie daarna raadplegen?

De ‘raadsman’ hoeft geen jurist te zijn. Ook voor een makelaar of taxateur die er zijn beroep van maakt rechtsbijstand te verlenen, kunt u een proceskostenvergoeding krijgen. In een WOZ-procedure is een makelaar of taxateur vaak de meest aangewezen adviseur.

Met een no-cure-no-pay-afspraak kan je zonder kosten en zonder rompslomp bezwaar maken tegen de WOZ-beschikking. Je mag hiervoor een jurist inschakelen, maar ook een makelaar of een taxateur. De WOZ waarde opvragen is verstandig alvorens er een expert bij te halen, desalniettemin kan er makkelijk, zeker met een onderbouwd taxatierapport een gegrond bezwaar worden aangetekend.

Heb je een vraag of de (WOZ) waarde van jouw huis? Neem dan contact met ons op voor een gratis advies.