Wat kost een makelaar?

Wil jij een aankoopmakelaar inschakelen omdat je niet te laat wilt zijn voor je droomhuis? Omdat je graag een situatie vermijdt waarin je te laat ontdekt dat de woning gebreken heeft? Of omdat je te emotioneel betrokken en te weinig onderlegd bent om zelf de onderhandelingen te voeren? Als je met Bodemprijs Aankoopmakelaar werkt, ga je voor ontzorging én voor de beste deal. Standaard staan twee deskundigen aan jouw zijde. Om je op een betrokken, slagvaardige en professionele manier te helpen. Klinkt goed, maar je vraagt je af of dit in je budget past. Want wat kost een makelaar nu eigenlijk?

Neem nu contact op

aankoopmakelaar Rotterdam
aankoopmakelaar Rotterdam

Wat kost een aankoopmakelaar bij aankoop van een woning?

Ga je aankoopmakelaars vergelijken, dan kom je er snel achter dat de kosten behoorlijk uiteenlopen. Sommige experts vragen een percentage van de koopprijs. Aan anderen betaal je een percentage van het onderhandelingsresultaat. Maar er zijn ook makelaars die een vast tarief hanteren.

Welk prijsmodel je ook tegenkomt, er lijken de nodige risico’s aan te kleven. Daarom pakken we het bij Bodemprijs Aankoopmakelaar nét even anders aan.

Wat als je een makelaar betaalt op basis van geleverde prestaties?

Doorgaans verdienen makelaars meer wanneer de koopsom van jouw huis hoger wordt. Dat motiveert hen vaak niet om tot de laagste prijs te onderhandelen.

Wij vinden het een stuk eerlijker als een aankoopmakelaar méér courtage krijgt wanneer jouw koopsom lager ligt. Daarom hanteren we een transparant systeem waarbij geldt: hoe beter het onderhandelingsresultaat voor jou, hoe meer wij verdienen.

Wij kunnen een vrijblijvende resultaatscan voor je uitvoeren, op basis waarvan jij besluit of je een bod wilt uitbrengen. Pas nadat wij tot de absolute bodemprijs hebben onderhandeld, bepaal jij of je de woning wilt kopen voor de onderhandelde koopsom. Zo ja, dan betaal je ons een provisie van 10% over het verschil tussen de laatst gestelde vraagprijs en de gerealiseerde koopsom. Dat is het afgesproken percentage. Maar brengen wij de koopsom tijdens het onderhandelingsproces meer dan € 30.000,- omlaag, dan daalt ons prestatietarief vanaf dat bedrag naar 5%.

Onze vaste kosten bedragen € 525,- exclusief btw.

Welke vraag stel jij: ‘wat kost een makelaar’ of ‘wat levert een makelaar je op’?

Als je Bodemprijs Aankoopmakelaar inschakelt, is het slimmer om te focussen op de baten:

 • Bodemprijsgarantie met transparante werkwijze;
 • Totale juridische begeleiding;
 • Geen resultaat = geen kosten;
 • Gratis bouwkundige inspectie die (verborgen) gebreken aantoont;
 • Begeleiding bij het uitbrengen van een reëel taxatierapport
 • Uitstekende kennis en ervaring van de woningmarkt
 • Veel persoonlijk contact en regelmatig terugkoppelingen tijdens het proces
 • Tijdwinst
 • Minder stress
 • Geen woningverkoop, dus geen dubbele belangen
 • 24/7 bereikbaar en actief

Wat kost een aankoopmakelaar gemiddeld?

Aankoopmakelaars vergelijkenGemiddelde kosten makelaar XBodemprijs Aankoopmakelaar voordeelpakket
Vraagprijs woning€230.000,-€230.000,-
Vermindering vraagprijs€10.000,- (4%)€17.500,- (7.5%)
Kosten makelaar bij aankoop€3.300,- ( 1.5% v/d koopsom)€1.750,- (10% v/h resultaat)
Vaste kosten aankoopmakelaar€450,-€525,-
Totale courtage makelaar€3.750,-€2.275,-
Jouw voordeel€6.250,-€15.225,-

Direct voordeel: € 8.975,- inclusief gratis bouwkundige inspectie.

 

Onderhandelen: jouw belangen voorop

Een aankopend makelaar moet jouw belangen ondubbelzinnig behartigen. Daarom betaal je bij ons meer als wij een beter resultaat behalen. Een win-winsituatie, want zo ben jij ervan verzekerd dat wij de absolute bodemprijs voor je onderhandelen.

Ook kun je van tevoren een gratis woningscan aanvragen. Je besluit pas of je de woning wilt kopen wanneer je weet wat de bodemprijs is.

FAQ

Wat kost een makelaar als de koop niet doorgaat?

Besluit je uiteindelijk om toch geen woning te kopen? De meeste aankoopmakelaars brengen in dat geval kosten in rekening.

Maar wij werken op basis van ‘no cure, no pay’. Dit betekent dat je pas een makelaarscourtage betaalt wanneer er een koopovereenkomst tot stand is gebracht met het ondertekenen van de akte. Gaat de financiering op een later moment niet door, dan ben je de aankoopmakelaarskosten wel kwijt. Bij ons geldt echter wel: geen resultaat = geen kosten. Als ons werk erop zit en jij koopt geen huis, dan trekken we onze courtagenota dus in.

Wat zijn 3 belangrijke voordelen van een samenwerking met jullie?

 • Je kunt rekenen op persoonlijk contact. Wij staan altijd voor je klaar! Benader je ons per e-mail of WhatsApp, dan reageren we meestal binnen een half uur. En we gaan graag op een ontspannen, laagdrempelige manier met onze klanten om.
 • Je werkt met twee gespecialiseerde deskundigen in plaats van één aankoopmakelaar.
 • Wij zijn aangesloten bij de Vereniging Bemiddeling Onroerend Goed (VBO), die staat voor kwaliteit en integriteit.

Hoe hebben anderen jullie begeleiding bij het kopen van een huis ervaren?

Wij hebben een gemiddelde klantwaardering van 8,7/10* en daar zijn we trots op! Benieuwd wat anderen over ons te zeggen hebben? Lees onze referenties.

Woning in Rotterdam vinden met een gespecialiseerde lokale makelaar?

Neem gerust contact met ons op voor een gratis, vrijblijvend kennismakingsgesprek.