Waar kijkt een aankoopmakelaar naar?

Wil jij niet te laat zijn voor jouw droomhuis of er later achter komen dat er gebreken zijn die je zelf had moeten zien?
Samen met ons doe je geen miskoop met standaard 2 deskundigen aan jouw zijde

Betrokken, slagvaardig en professioneel

Direct contact

aankoopmakelaar Rotterdam
aankoopmakelaar Rotterdam

Inhoud

In de huidige woningmarkt is het best moeilijk om er als koper tussen te komen. De huizenprijzen zijn al hoog en de koopsommen van woningen worden alsmaar hoger als gevolg van het stelselmatige moeten overbieden. Het is tegenwoordig bijna een must om een aankoopmakelaar in te schakelen die je helpt en begeleidt bij het kopen van een woning. Deze is dagelijks bezig is met het aankopen van woningen en heeft een goed netwerk aan collega makelaars.

Bodemprijsaankoopmakelaar geeft 8 redenen om een aankoopmakelaar in te schakelen! Navigeer via onderstaand menu gemakkelijk door de pagina:

 1. De aankoopmakelaar heeft kennis en inzicht in de markt
 2. Onderhandelen namens jou, want dit is moeilijker dan het lijkt
 3. Juridische zaken
 4. Andere kijk op de woning
 5. Aspecten die van belang zijn tijdens bezichtiging van een woning
 6. Aankopen in een moeilijke markt
 7. Doelgericht
 8. Bouwkundige keuring

Voordelen Bodemprijs Aankoopmakelaar

 • Bodemprijsgarantie met transparante werkwijze
 • Totale juridische begeleiding
 • Geen resultaat= geen kosten
 • Gratis bouwkundige inspectie welke (verborgen) gebreken aantoont
 • Begeleiding uitbrengen reëel taxatierapport
 • Uitstekende kennis en ervaring woningmarkt
 • Veel persoonlijk contact en terugkoppeling tijdens het proces
 • Tijdwinst en minder stress
 • Geen woningverkoop, dus geen dubbele belangen
 • 24/7 bereikbaar en actief

De aankoopmakelaar heeft kennis en inzicht in de markt

Aankoopmakelaars hebben het voordeel dat ze door hun netwerk sneller op de hoogte zijn van welke woningen er op de markt komen. Meestal een aantal dagen voordat het op Funda verschijnt, waardoor je eerder op de hoogte bent dan reguliere zoekers. Ook kan een aankoopmakelaar snel schakelen en dingen voor je uitzoeken bij gebleken interesse, het is namelijk belangrijk om snel te beslissen en actie te ondernemen. Een dag wachten kan al in je nadeel werken. Je aankoopmakelaar is er desgewenst altijd snel bij en checkt vooraf al of het huis potentie heeft, er problemen bekend zijn en of de (vraag)prijs wel marktconform is.

 

Onderhandelen namens jou, want dit is moeilijker dan het lijkt

Een aankoopmakelaar is gespecialiseerd in het voeren van onderhandelingen. De bodemprijsaankoopmakelaar kijkt hierbij onder andere naar recent verkochte en dezelfde soort woningen in de omgeving en niet alleen naar de vraagprijs. Veel consumenten denken dat de onderhandelingen voeren niet veel voorstelt, terwijl dit één van de belangrijkste aspecten is van het aankoopproces die je zelf meestal niet optimaal uitvoert. Daarnaast sta je veel steviger in je schoenen naar de verkopend makelaar met een eigen deskundige aankoopmakelaar die voor jouw belangen opkomt.

 

Juridische zaken

Naast alle economische zaken zijn er ook veel juridische zaken, waar een aankoopmakelaar van op de hoogte is en jij zelf misschien nog nooit mee te maken hebt gehad. Dit bespaart je veel tijd en uitzoekwerk, als het je al lukt om de zaken goed op een rijtje te krijgen binnen een relatief korte periode. Met een aankoopmakelaar kun je dit op een makkelijke manier helder krijgen, want die heeft kennis  van de bijbehorende juridische zaken en de gevolgen voor jou op een later moment.

 

Andere kijk op de woning

Als je weleens een woning hebt aangekocht kun je je dat moment vast nog wel herinneren dat je voor de eerste keer die woning in bent gestapt. Je kijkt om je heen en eigenlijk heb je al kriebels en wil je er per direct intrekken, maar je moet je rustig houden en niet te hard van stapel lopen want anders verspil je je kaarten. Doordat je beïnvloed raakt door emoties en je al lang op zoek bent naar een woning raak je verblind door de (verborgen) gebreken die een woning kan hebben. Door een aankoopmakelaar in dienst te nemen heb je een objectieve kijk op de woning en blijf je met beide benen op de grond staan. De aankoopmakelaar wijst jou op zichtbare gebreken die een woning heeft zodat jij heerlijk verliefd kan worden op dat schattige rieten dak.

 

Aspecten die van belang zijn tijdens bezichtiging van een woning

Een aankoopmakelaar is geroutineerd in het kopen van huizen en weet dus precies welke bouwtechnische en juridische aspecten belangrijk zijn. Tijdens het bezichtigen van een woning kijkt de aankoopmakelaar ook naar te verrichten onderhoudswerkzaamheden, noodzakelijke reparatiewerkzaamheden en eventuele gebreken die er wellicht zijn. Ook kan de aankoopmakelaar onderzoek doen naar bestemmingsplannen, funderingsproblemen, erfpacht bepalingen, milieuaspecten, relevante gegevens in het Kadaster en de status en verplichtingen van de Vereniging van Eigenaren. Je bent dus veel beter op de hoogte van de verschillende aspecten ‘die het aankopen van een huis’ met zich meebrengt.

 

Aankopen in een moeilijke markt

In de grote steden als Rotterdam, utrecht, Amsterdam en Den Haag is het na de economische crisis steeds moeilijker geworden om een huis aan te kopen. De prijzen zijn enorm gestegen en ondanks dit wordt er nog steeds veel overboden en naast het net gevist door veel huizenkopers. Veel aspirant kopers worden er moedeloos van en weten geen zich raad meer. Om deze reden is het verstandig om een aankoopmakelaar in dienst te nemen. Deze kan jou vertellen of het wel verstandig is om zoveel over te bieden want het wil niet zeggen dat je altijd boven de waarde aankoopt. Wist je bijvoorbeeld dat verkoopmakelaars hun vraagprijzen soms opzettelijk laag houden zodat het extra druk wordt op de open dagen en zij uiteindelijk een hoger bod zullen ontvangen dan wanneer zij de vraagprijs wat hoger in de markt zetten. Ook kan de aankoopmakelaar de gunfactor van de verkopende partij krijgen door op een goede manier te communiceren naar de collega verkoopmakelaar. Ook is het belangrijk om heel snel te schakelen in deze markt, door het overschot aan vraag en een tekort aan aanbod worden huizen erg snel verkocht, soms wel binnen een paar uur na aanmelding op Funda door een goede aankoopmakelaar. Door zo snel mogelijk een aankoopmakelaar in te schakelen bij interesse, maak je het meeste kans op die ene leuke woning!

 

Doelgericht

Bij serieuze interesse is de oriëntatiefase van tafel. De bedoeling is het vanaf hier over te laten aan de aankoopmakelaar. Communicatie tussen potentiële koper en verkoopmakelaar wordt vanaf dit moment afgeraden door de aankoopmakelaar. De aankoopmakelaar start nu met de noodzakelijke  onderzoeken en legt collegiaal contact met de verkoopmakelaar. De bedoeling is dat er snel wordt geschakeld en doelgericht te werk wordt gegaan. De waarde wordt door de aankoopmakelaar bepaald en aan de hand van marktontwikkelingen, huidige lokale marktsituaties en de staat van de woning. Er wordt nu  een strategisch bod gedaan in overleg met de aspirant koper. Samen met de voorwaarden die samenhangen met het definitieve bod wordt deze gecommuniceerd naar de verkoopmakelaar.

De aankoopmakelaar doet dit dagelijks en weet dus welke stappen te maken en gaat snel en doelgericht te werk. De aankoopmakelaar krijgt de gunfactor van de verkoopmakelaar onder andere door gunstige voorwaarden te creëren. Door een leuke presentatie te maken middels een leuk stukje te schrijven over zichzelf (welke de aankoopmakelaar met zijn bod meestuurt) krijgt de koper de gunfactor van de verkoper.

 

Bouwkundige keuring

Een aankoopmakelaar zorgt er vaak voor dat je voldoet aan de onderzoeksplicht als koper. Dit kan bijvoorbeeld door een bouwkundige keuring te laten uitvoeren. Hier kan een rapport van gemaakt worden, maar ook een meeloopkeuring wordt vaak ingezet bij de koop van een woning. Een bouwkundige keuring laat je uitvoeren bij de woning die je wilt kopen waarbij je deze laat onderzoeken op eventuele gebreken. Zo weet je waar je aan toe bent! Zeker bij een wat ouder huis is het verstandig om deze inspectie te laten uitvoeren. Je kunt deze keuring soms ook gebruiken bij onderhandelingen over de vraagprijs. Let op, veel banken verplichten je tot het laten uitvoeren van een bouwtechnische keuring als de taxateur dit adviseert, er geen meerjarenplan onderhoud is, en/of geen 0,5% van de herbouwwaarde wordt gespaard of de VvE zelfs helemaal niet actief is.

ONTDEK DE BODEMPRIJS MEER INFORMATIE

Gerenommeerde brancheorganisatie VBO