Makelaar Rotterdam

Wil jij niet te laat zijn voor jouw droomhuis of er later achter komen dat er gebreken zijn die je zelf had moeten zien?
Samen met ons doe je geen miskoop met standaard 2 deskundigen aan jouw zijde

Betrokken, slagvaardig en professioneel

Direct contact

aankoopmakelaar Rotterdam
aankoopmakelaar Rotterdam

Makelaar Rotterdam

Een nieuwe woning kopen bij een makelaar in Rotterdam lijkt misschien eenvoudig, maar in de huidige tijd valt dit niet altijd mee. Veel zoekers zijn al maanden bezig en vele malen teleurgesteld omdat een huis aan een ander is verkocht. Maar was je er wel echt dichtbij?

 

Makelaars Rotterdam

Er zijn veel deskundigen in Rotterdam actief. Er zijn NVM makelaarsVBO makelaars, lid van vastgoed Pro en niet gebonden makelaars.De verkoopmakelaar zal altijd de belangen behartigen van de verkopende partij en een aankoopmakelaar is de vakkundige adviseur van de koper. Wees daar, zeker in deze tijd, tijdens de bezichtiging en onderhandelingen van bewust en hou voor ogen dat de verkopend makelaar niet onpartijdig is.

 

Bezichtigen bij makelaars Rotterdam

Als een woning op internet wordt geplaatst stromen de aanvragen momenteel massaal binnen. Vaak wordt er dan alsnog 1 of 2 kijkuurtjes georganiseerd.
Op een beetje woning in een goede wijk in Rotterdam komen zomaar 100 tot 150 aspirant kopers af wat ook inhoudt dat de verkoopmakelaars, na een aanmelding van ongeveer 50 personen, simpelweg geen afspraken meer zal inplannen.

 

Ga voor resultaat met de BodemprijsAankoopmakelaar

Uiteraard wil je een woning kopen voor een goede prijs en zonder dat er dingen mis gaan. Maar eerste maar eens kans hebben om dat huis te kopen denken vele inmiddels in deze regio. Maar dan ben je vaak al te laat want hoe maak je een gedegen beslissing binnen een aantal dagen?

Gelukkig is de gemiddelde verkoopmakelaar in Rotterdam zo collegiaal om, als er geen afspraken meer kunnen worden ingepland, nog wel aankoopmakelaars met hun cliënten de kans geven om de woning te bezoeken. Daarop volgt doorgaans een inschrijvingstermijn waarbinnen je een uiterst voorstel moet neerleggen. Je hebt vaak maar een paar dagen en je moet binnen deze termijn beslissen of je het huis echt wilt en moet belangrijke zaken snel uitzoeken om een gedegen beslissing te maken. Hoe weet je of je de vraagprijs moet bieden, €10.000 erboven of misschien wel €40.000 boven de vraagprijs? Wij geven daar graag inzicht in.

Rekenvoorbeeld courtage Aankoopmakelaar eigen huis

De rest: €16.575,- (inclusief een bouwkundige inspectie) is jouw volle winst!

Aankoop makelaar vergelijkenGemiddelde kosten makelaar X
Vraagprijs woning€189.000,-
Koopsom na onderhandelingen€170.000,-
Onderhandelings resultaat€19.000,-
Prestatietarief (10% over €319.000,-)€1.900,-
Vaste kosten€525,-
Totale kosten aankoopmakelaar (ex. BTW)€2.425,-

Zit je aan de koop vast als je een bod doet?

Nee, je hebt wettelijk 3 dagen bedenktijd om, zonder opgave van reden, van de koop af te zien nadat de akte is getekend en aan jou is meegegeven.
Wij zullen echter veel recherche plegen op de woning, de bouwkundige staat beoordelen met een geschatte raming van eventuele kosten van achterstallig onderhoud en een uitvoerige prijsanalyse voor je maken.

Met deze informatie zullen wij jou een helder en eerlijk advies geven over het eventueel te bieden bedrag op kans te maken. Je zal dan binnen een aantal dagen moeten beslissen of je jezelf hier ziet wonen voor deze prijs. Ook zullen wij er zelf van overtuigd moeten zijn dat je het kan financieren en de woning echt wil hebben. Wij worden als aankoop makelaar Rotterdam serieus genomen door collega verkoopmakelaars, wat dan ook betekent dat wij enorm van balen als een koop uiteindelijk niet doorgaat. Er wordt van ons verwacht dat wij met kwalitatieve kandidaten komen en het wordt niet in dank afgenomen als het uiteindelijk niet rond komt.

 

Wat als de bouwkundige staat achteraf toch tegenvalt?

Onze aankoopmakelaars hebben veel ervaring in het aankopen van woningen en kunnen jou een goed beeld geven van de kosten van eventueel achterstallig onderhoud. Toch zitten er bij onze pakketten een bouwkundige keuring inbegrepen om ervoor te zorgen dat je geen miskoop doet. Dit gebeurt pas nadat er een mondeling akkoord is en als dit toch tegenvalt dan kun je de koop binnen de bedenktijd ontbinden.

Voordelen Bodemprijs Aankoopmakelaar

  • Bodemprijsgarantie met transparante werkwijze
  • Totale juridische begeleiding
  • Geen resultaat= geen kosten
  • Gratis bouwkundige inspectie welke (verborgen) gebreken aantoont
  • Begeleiding uitbrengen reëel taxatierapport
  • Uitstekende kennis en ervaring woningmarkt
  • Veel persoonlijk contact en terugkoppeling tijdens het proces
  • Tijdwinst en minder stress
  • Geen woningverkoop, dus geen dubbele belangen
  • 24/7 bereikbaar en actief

De leuke woningen komen steeds ‘verkocht onder voorbehoud’ op Funda!

Het aanwezige netwerk van de makelaars Rotterdam is hierbij vaak de oorzaak.  De Linkedin groepjes van aankoopmakelaars met de voorinformatie dat een gewild huis  te koop komt geeft makelaars in Rotterdam bijvoorbeeld deze belangrijke voorsprong. Uiteraard hebben wij als aankoopmakelaar in Rotterdam veel contact met collega’s tijdens bijvoorbeeld bezichtigingen en vernemen dan dat er nog iets te koop gaat komen.

 

Kan ik het huis bekijken voor dit op Funda.nl komt?

Wij krijgen als makelaar Rotterdam veel aanbod te zien voor dat dit überhaupt op Funda verschijnt. De kunst is dan ook om de woning te kunnen bekijken voor dit wel gebeurd, zodat je nog in gesprek kan komen met de verkoopmakelaar. In 9 van de 10 gevallen kom je op een veel lagere koopsom uit dan een inschrijving en is de kans dat je de woning kan kopen veel groter omdat je kan reageren op het tegenvoorstel van de verkopers.

 

Is de vraagprijs wel reëel gesteld?

Op de vraag hoeveel je over moet bieden kan ik geen eenduidig antwoord geven. Allereerst zal moeten worden nagegaan of de vraagprijs reëel is gesteld. Zitten zij hoop of juist laag met de vraagprijs?

 

Makelaar Rotterdam met Amsterdamse praktijken

Waar er vroegen van een vraagprijs standaard wat af kon gaan, dien je de vraagprijs nu te interpreteren als een bieden vanaf prijs. Het ligt onder andere aan de straat en het type woning hoeveel je over moet bieden. Waar je op de ene woning het zal moeten kunnen redden met 6.000 euro boven de vraagprijs zal je bij een soortgelijk huis op een andere plek wel 35.000 euro moeten overbieden om de woning te kunnen bemachtigen. Wij hebben voor jou inzichtelijk hoeveel er wordt (over)geboden op straatniveau zodoende jou van gedegen advies te kunnen voorzien, en jou met beiden benen op de grond te houden.

 

Ik heb een financiering nodig, maak ik dan nog wel kans?

Een heel groot gedeelte van de huidige kopers/ bieders op de Rotterdamse markt is een belegger die zonder hypotheek en ontbindende voorwaarden koopt.
Het is lastig om hiertegen te concurreren als consument zonder aankoopmakelaar. Rotterdam ligt met haar vraagprijzen een stuk lager dan andere grote steden in Nederland en de prijzen stijgen dit jaar en 2018 nog behoorlijk. Verder groeit Rotterdam lekker door en is de stad immens populair. Dit is een ideaal investeringsklimaat en (Amsterdamse) investeerders komen dan ook massaal deze kant op. Ook al bied je misschien 5.000 euro hoger dan de investeerder, de verkoper is misschien blij dat hij dezelfde dag de champagne al kan ontkurken. Een gemiddelde koper heeft circa 5 weken nodig om zijn hypotheek rond te krijgen mèt de kans dat dit niet rond komt. Waar zou jij voor kiezen als verkoper?

 

Kan ik de woning wel gefinancierd krijgen als ik zoveel over moet bieden?

Wij zullen gewapend met veel informatie jou een voorstel doen voor het te bieden bedrag. Dit houdt ook in dat andere woningen in de omgeving verkocht zijn, om en nabij deze bedragen, en staan dan ook achter deze waarde. In dit geval is het gewoon mogelijk om deze aankoopsom mee te financieren en zullen wij begeleiding bieden in het aanleveren van de juiste documenten voor de hypotheekaanvraag.

 

De BodemprijsAankoopmakelaar!

Je zoekt een deskundig aankoop makelaar in Rotterdam met net zoveel ambitie als jezelf die net even wat verder gaat dan anderen makelaars? Iemand die jou alle zorgen uit handen neemt, woningen voorstelt voor deze aan de massa bekend worden, de agenda omgooit om met jou naar die leuke woning te kunnen gaan? Wij hanteren een eerlijk en transparant systeem, waarbij wij te alle tijden tot de laagst mogelijke koopsom onderhandelen. En ook al gaan wij 10 x mee met een bezichtiging, koop je uiteindelijk niet dan wordt je bij ons nooit met een rekening geconfronteerd.

Laten we een kop koffie drinken in een van de leuke koffiebarretjes die Rotterdam rijk is!

Ontdek de bodemprijs Meer informatie

Gerenommeerde brancheorganisatie VBO