Aankoopmakelaar kosten

Wil jij niet te laat zijn voor jouw droomhuis of er later achter komen dat er gebreken zijn die je zelf had moeten zien?
Samen met ons doe je geen miskoop met standaard 2 deskundigen aan jouw zijde

Betrokken, slagvaardig en professioneel

Direct contact

aankoopmakelaar Rotterdam
aankoopmakelaar Rotterdam

Gemiddelde aankoopmakelaar kosten

Wij vinden het in tegenstelling tot andere aankoopmakelaars veel eerlijker als onze aankoopmakelaar kosten hoger wordt als de koopsom van de woning minder wordt en wij meetbare resultaten hebben bereikt.

Het merendeel van de aankoopmakelaars zal een vast percentage hanteren van de aankoopsom voor de aankoopbegeleiding. Dit percentage varieert ongeveer van 1% tot 1,85% van de koopsom. Daarnaast is het verstandig goede afspraken te maken over de bijkomende kosten die berekent worden. Omdat deze aankoopmakelaars meer verdienen als de koopsom van jouw huis hoger wordt, is het vaak niet een directe motivatie om tot de laagste koopsom.

 

Tarief BodemprijsAankoopmakelaar/ Op basis van prestatie

Wij rekenen voor de aankoopbegeleiding met een zogenaamde winstverdeling.
Afhankelijk van het pakket dat je afneemt betaal je een basisbedrag ( €400,- of  €525,- ) plus een percentage van wat wij voor jou van de vraagprijs afkrijgen.

Voor elke €1.000,- die wij van de vraagprijs afkrijgen rekenen wij 10% ( €100,-) aan prestatietarief . De rest van de onderhandelingswinst is voor jou! Krijgen wij met onze deskundige onderhandelingen meer dan €30.000,- van de vraagprijs af dan daalt ons prestatietarief vanaf dat bedrag naar 5%. Wij zullen voor jou tot de absolute bodemprijs onderhandelen zonder de onderhandelingen vastlopen. Het is belangrijk om de regels en gebruiken te kennen en vooral veel ervaring in vastgoed en onderhandelen te hebben om het gewenste resultaat te bereiken.

Rekenvoorbeeld courtage Aankoopmakelaar eigen huis

De rest: €16.575,- (inclusief een bouwkundige inspectie) is jouw volle winst!

Aankoop makelaar vergelijkenGemiddelde kosten makelaar X
Vraagprijs woning€189.000,-
Koopsom na onderhandelingen€170.000,-
Onderhandelings resultaat€19.000,-
Prestatietarief (10% over €319.000,-)€1.900,-
Vaste kosten€525,-
Totale kosten aankoopmakelaar (ex. BTW)€2.425,-

Aankoopmakelaar kosten No cure No pay

Een voordeel van een opdracht tot dienstverlening gesloten op basis van No cure No pay is dat je niet betaalt als er geen koopovereenkomst tot stand komt. Wij hebben waarschijnlijk veel tijd in jullie gestoken en onze taak zit er grotendeels als op als de juridische koopakte is getekend. Maar krijg je toch onverhoopt de financiering niet voor elkaar, zelfs dan zullen wij onze nota intrekken en zal jij niet met kosten worden geconfronteerd. Wij werken ècht geheel op No cure = No pay basis, waarbij je ook pas bij de notaris de nota hoeft te laten betalen. Dit wordt door onze klanten best gewaardeerd, wij krijgen niet voor niets een gemiddeld rapportcijfer van 9,3/10*. En daar zijn wij trots op!

aankoopmakelaar Rotterdam

Voordelen Bodemprijs Aankoopmakelaar

  • Bodemprijsgarantie met transparante werkwijze
  • Totale juridische begeleiding
  • Geen resultaat= geen kosten
  • Gratis bouwkundige inspectie welke (verborgen) gebreken aantoont
  • Begeleiding uitbrengen reëel taxatierapport
  • Uitstekende kennis en ervaring woningmarkt
  • Veel persoonlijk contact en terugkoppeling tijdens het proces
  • Tijdwinst en minder stress
  • Geen woningverkoop, dus geen dubbele belangen
  • 24/7 bereikbaar en actief

Wel geen aankoopmakelaar?

Als je eindelijk dat droomhuis hebt gevonden, krijgt je kort daarna te maken met de makelaar van de verkoper. Deze zal altijd de belangen behartigen van zijn opdrachtgever en niet die van de kopers. De meeste mensen realiseren zich dat echter  te weinig en denken dat de verkoopmakelaar onpartijdig is. Wil je echter de scherpste aankoopprijs voor jouw woning realiseren, dan ben je veel beter af met een eigen (bodemprijs)aankoopmakelaar.

Wij zijn als aankopend makelaar volledig gespecialiseerd in dit specifieke vakgebied in de makelaardij en zullen jouw belangen altijd ondubbelzinnig en meetbaar behartigen.

 

Nadeel lokale makelaars

Of je nu een NVM, VBO,  VasgoedPro of een andere opgeleide aankoopmakelaar in de arm neemt, het gaat erom dat ze kennis van zaken hebben en jouw belang voorop stellen. Een NVM of VBO makelaar zal niet meer zijn best doen als een andere makelaar. Een valkuil van een lokaal ingeschakelde aankoopmakelaar is dat deze vaak goed bevriend is met de verkopend makelaars in de omgeving en daardoor ook  juist niet tot het uiterste zal gaan voor jou. Hierdoor vallen de aankoopmakelaar kosten ten opzichte van de besparingen vaak hoog uit.  Dit is vaak anders als makelaars de courtage afhankelijk durven te stellen aan het onderhandelingsresultaat.

Ontdek de bodemprijs Meer informatie

Gerenommeerde brancheorganisatie VBO